Tosty z szynką i ananasem
Składniki:
- chleb tostowy
- odrobina masła
- 11 plasterków szynki
- 11 plasterków sera żółtego
- 11 plastrów ananasa
Chleb tostowy smarujemy bardzo delikatnie masłem i nakładamy kolejno: szynkę, odsączony wcześniej plaster ananasa i ser żółty. Następnie całość wkładamy na kilka minut do piekarnika. Podczas gdy tosty się podgrzewają, mamy czas na poranną toaletę. Po wyciągnięciu tostów z piekarnika, możemy posmarować je odrobiną konfitury żurawinowej.
Czas przygotowania: około 10 minut
Porcje: wszystko zależy od tego ile chcemy zjeść i ile plastrów ananasa znajdziemy w puszce (u nas było to 11 sztuk)
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.