Roladki z łososiem i białym serem
Święta Wielkanocne coraz bliżej. Pora więc dodać kilka przepisów,
które mogą się sprawdzić podczas rodzinnych spotkań. Zacznijmy od szybkiej,
prostej przekąski, którą zrobić może każdy. Tym razem w roli głównej łosoś
wędzony, twaróg i tortilla.
Roladki z łososiem i białym
serem
SKŁADNIKI:
- twaróg tłusty 250 g
- szczypiorek
- 3 rzodkiewki
- 2 łyżki śmietany
- łosoś wędzony 150 g
- 3 sztuki tortilli gotowej
- przyprawy (pieprz, sól)
Szczypiorek i rzodkiewkę siekamy na drobno, wrzucamy do miski razem z twarogiem
i przyprawami. Do wszystkiego dorzucamy śmietanę i całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną pastą smarujemy cały płat tortilli. Na jednym z końców układamy paski łososia i
zawijamy. Tortillę kroimy na niewielkie kawałki i gotowe!
Czas przygotowania: 20 minut
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.