Zupa (na winie) paprykowo-brukselkowa
Zupa ze
wszystkiego co się nawinie, czyli robimy czystki w lodówce. Co jakiś czas warto przeglądać zawartość
lodówki, a to co znajdziemy może być bazą do ciekawych dań.
Przepis na zupę paprykowo-brukselkową
SKŁADNIKI:
- 2 czerwone
papryki
- 450g
brukselki (mrożonej)
- 2 cebule
- 8 sztuk
pieczarek
- 1,5l
bulionu warzywnego
- 1 łyżka
oleju
- przyprawy
(kminek, ostra papryka, czosnek granulowany, pieprz, sól)
Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w plasterki,
podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy będą już zarumienione, zalewamy
bulionem, dorzucamy brukselkę, przyprawiamy i gotujemy do miękkości. Na końcu
całość blendujemy.
Czas przygotowania: 40 minut
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.