Tarta z ciasta francuskiego z serem Ricotta
Pamiętacie
nasz ostatni przepis na słodką tatrę z serkiem mascaropne? Dzisiaj przyszedł
czas na coś innego, czyli tartę z serem Ricotta. Koniecznie musicie jej
wypróbować!
Przepis na tartę z ciasta francuskiego z serem Ricotta
SKŁADNIKI:
- ciasto
francuskie
- 500 g sera
Ricotta
- 2 jajka
- 2 ząbki
czosnku
- 2 łyżki
bazylii
- pół
łyżeczki kminku
- pieprz,
sól
- pół
łyżeczki tymianku
- 2 pomidory
- 2 plastry
sera żółtego
- łyżeczka
masła
Brytfankę smarujemy masłem i wykładamy ciasto francuskie. Ser Ricotta
łączymy z jajkami, rozdrobnionym czosnkiem i przyprawiamy. Na ciasto francuskie
wykładamy pomidory, serową masę i następną warstwę pomidorów. Całość posypujemy
pokrojonym drobno serem żółtym. Tartę wkładamy na ok. 20 minut do piekarnika
rozgrzanego do 180 stopni.
Czas przygotowania: około
40 minut
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.