Tarta z ciasta francuskiego z serem Ricotta

Przepis na tartę z serem Ricotta
Pamiętacie nasz ostatni przepis na słodką tatrę z serkiem mascaropne? Dzisiaj przyszedł czas na coś innego, czyli tartę z serem Ricotta. Koniecznie musicie jej wypróbować!


Przepis na tartę z ciasta francuskiego z serem Ricotta


SKŁADNIKI:

- ciasto francuskie
- 500 g sera Ricotta
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki bazylii
- pół łyżeczki kminku
- pieprz, sól
- pół łyżeczki tymianku
- 2 pomidory
- 2 plastry sera żółtego
- łyżeczka masła

Brytfankę smarujemy masłem i wykładamy ciasto francuskie. Ser Ricotta łączymy z jajkami, rozdrobnionym czosnkiem i przyprawiamy. Na ciasto francuskie wykładamy pomidory, serową masę i następną warstwę pomidorów. Całość posypujemy pokrojonym drobno serem żółtym. Tartę wkładamy na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Czas przygotowania: około 40 minut

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.