Penne z mięsem mielonym, pieczarkami i oliwkami
Potrawy z makaronem bardzo często goszczą w
naszej kuchni. Pewnie dlatego, że można dość szybko je przygotować i cieszyć
się obiadem przez 2-3 dni. Dla nas jest to spore ułatwienie, gdyż po całym dniu
w pracy nie mamy ochoty na codzienne gotowanie.
Przepis na penne z mięsem mielonym, pieczarkami i oliwkami
SKŁADNIKI:
- 500g
makaronu penne
- 800 g
wieprzowego mięsa mielonego
- 400 g
pieczarek
- 100 g
oliwek
- 1
papryczka ostra
- 2 cebule
- 2 łyżki
oleju
- przyprawy
(pieprz, sól, kminek, oregano)
KROK 1.
Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2.
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, doprawiając solą i pieprzem.
KROK 3.
Pieczarki myjemy i kroimy drobno, podobnie robimy z cebulą i papryką.
KROK 4.
Pieczarki, cebulę i paprykę smażymy na osobnej patelni.
KROK 5.
Łączymy mięso z warzywami, dorzucamy pokrojone w plasterki oliwki oraz
przyprawiamy kminkiem i oregano.
KROK 6.
Całość podsmażamy przez około 5 minut.
Czas przygotowania: około 50 minut
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.