Penne z mięsem mielonym, pieczarkami i oliwkami

Przepis na penne na obiad
Potrawy z makaronem bardzo często goszczą w naszej kuchni. Pewnie dlatego, że można dość szybko je przygotować i cieszyć się obiadem przez 2-3 dni. Dla nas jest to spore ułatwienie, gdyż po całym dniu w pracy nie mamy ochoty na codzienne gotowanie.


Przepis na penne z mięsem mielonym, pieczarkami i oliwkami


SKŁADNIKI:

- 500g makaronu penne  
- 800 g wieprzowego mięsa mielonego
- 400 g pieczarek
- 100 g oliwek
- 1 papryczka ostra
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- przyprawy (pieprz, sól, kminek, oregano)

KROK 1. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, doprawiając solą i pieprzem.
KROK 3. Pieczarki myjemy i kroimy drobno, podobnie robimy z cebulą i papryką.
KROK 4. Pieczarki, cebulę i paprykę smażymy na osobnej patelni.
KROK 5. Łączymy mięso z warzywami, dorzucamy pokrojone w plasterki oliwki oraz przyprawiamy kminkiem i oregano.  
KROK 6. Całość podsmażamy przez około 5 minut.

Czas przygotowania: około 50 minut

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.