Twarożek w 3 wydaniach

Biały ser poleca się na wiosenne i letnie posiłki. Najlepiej jednak smakuje latem, podczas śniadania na świeżym powietrzu. Zgodzicie się? Oczywiście, aby biały ser nam się nie znudził, mamy dla Was 3 proste przepisy, które na pewno polubicie.

Twarożek w 3 wydaniach

Twarożek ostry
SKŁADNIKI 
- 250g białego sera (tłustego)
- szczypiorek - około 5 pędów
- 1 łyżeczka mielonej papryczki chili
- sól
- 2 łyżki jogurtu naturalnego

Ser biały łączymy z pokrojonym drobno szczypiorkiem, mieloną papryczką chili, solą oraz jogurtem naturalnym. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.

Twarożek mieszanka
SKŁADNIKI
- 250g białego sera (tłustego)
- pół pęczka rzodkiewki
- 2 pomidory
- 100g wędliny drobiowej
- 1 ząbek czosnku
- szczypiorek - około 5 pędów
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego

Rzodkiewkę, wędlinę, pomidory oraz szczypiorek kroimy drobno. Pomidory dodatkowo odcedzamy z nadmiaru wody. Wrzucamy razem z białym serem i zgniecionym czosnkiem do miski. Całość solimy, pieprzymy i mieszamy razem z jogurtem naturalnym.

Twarożek nietypowy
SKŁADNIKI
- 250g białego sera (tłustego)
- 2 garście siekanych, młodych liści ogórecznika lekarskiego
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku

Liście ogórecznika dokładnie myjemy i siekamy bardzo drobno. Razem z jogurtem, przyprawami i białym serem wrzucamy do miseczki i mieszamy.

Napiszcie w komentarzach co sądzicie o tych przepisach.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.