Zupa krem z cukinii
Zupa krem z cukinii podawana z ciepłymi grzankami, na których topi się
ser, czyż nie brzmi to pysznie? Dokładnie o to chodzi w naszym dzisiejszym
przepisie, który zachwyci niejedno podniebienie.
Zupa krem z cukinii
SKŁADNIKI:
- 1 litr bulionu drobiowego
- duża cukinia
- 2 średnie ziemniaki
- 3 cebule
- pół czerwonej papryki
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- przyprawy (kminek, pieprz ziarnisty, gałka muszkatołowa, ostra
papryka)
Cukinię obieramy, wykrawamy miąższ, i kroimy w kostkę. Do garnka
wrzucamy masło i delikatnie podsmażamy cukinię. W tym samym czasie kroimy
cebulę, paprykę, czosnek i ziemniaki i dorzucamy do cukinii. Trzeba uważać,
żeby warzywa się nie przypaliły. Kiedy wszystko jest już podsmażone, wlewamy
bulion, dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu, aż do momentu kiedy
wszystko będzie miękkie. Wtedy całość blendujemy.
Czas przygotowania: około
45 minut
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.