Kurczak z farszem z kiszonej kapusty
Cały kurczak już kolejny raz
gości na naszym blogu. Tym razem połączyliśmy go z kiszoną kapustą, która ma
duży wpływ na zwiększenie naszej odporności.
Przepis na kurczaka z farszem z
kiszonej kapusty
SKŁADNIKI DO MARYNATY:
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżki wody
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- sól
- kminek
- majeranek
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i nacieramy dokładnie całego
kurczaka.
SKŁADNIKI DO FARSZU:
- kapusta kiszona
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 1 suszona papryczka piri-piri
- pieprz
- kminek
- 1 łyżka oleju
Marchewkę ścieramy na tarce, cebulę kroimy w piórka i razem z kapustą
kiszoną oraz papryczką smażymy na rozgrzanej wcześniej patelni z olejem. Całość
doprawiamy do smaku. Farszem ubijamy środek kury, zawiązujemy nogi i wkładamy
do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
około 50 minut (w połowie pieczenia obracając). Jeśli zostało nam trochę
farszu, w pod koniec pieczenia, układamy go obok kurczaka.
Czas przygotowania: około 2
godz.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.