Kurczak z farszem z kiszonej kapusty

Kurczak z farszem
Cały kurczak już kolejny raz gości na naszym blogu. Tym razem połączyliśmy go z kiszoną kapustą, która ma duży wpływ na zwiększenie naszej odporności.


Przepis na kurczaka z farszem z kiszonej kapusty


SKŁADNIKI DO MARYNATY:

- 5 łyżek oleju
- 2 łyżki wody
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- sól
- kminek
- majeranek

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i nacieramy dokładnie całego kurczaka.

SKŁADNIKI DO FARSZU:

- kapusta kiszona
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 1 suszona papryczka piri-piri
- pieprz
- kminek
- 1 łyżka oleju
Marchewkę ścieramy na tarce, cebulę kroimy w piórka i razem z kapustą kiszoną oraz papryczką smażymy na rozgrzanej wcześniej patelni z olejem. Całość doprawiamy do smaku. Farszem ubijamy środek kury, zawiązujemy nogi i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 50 minut (w połowie pieczenia obracając). Jeśli zostało nam trochę farszu, w pod koniec pieczenia, układamy go obok kurczaka.

Czas przygotowania: około 2 godz.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.