Krem z pomidorów
Z czym najczęściej jadacie
pomidorówkę? Założymy się, że pewnie z makaronem albo ryżem. Dzisiaj pokażemy
Wam, że można przyrządzić ją w taki sposób, żeby ryż i makaron zastąpić
grzankami.
Przepis na krem z pomidorów
SKŁADNIKI:
- pomidory z puszki 800 g
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- przyprawy (bazylia, majeranek, kminek, pieprz)
- 1 łyżka oleju
- 0,5 l bulionu warzywnego
- śmietanka do zup
Marchewkę i cebulę obieramy, kroimy drobno i podsmażamy w garnku na
oleju. Gdy cebula się zarumieni wrzucamy pomidory, rozdrobniony czosnek i
zalewamy bulionem. Całość przyprawiamy bazylią, majerankiem, kminkiem i
pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż wszystkie składniki będą
miękkie. Wszystko blendujemy. Krem z pomidorów podajemy, zalewając go 1 łyżeczką
śmietany, jemy wraz z wcześniej przygotowanymi grzankami.
Czas przygotowania: 40
minut
SMACZNEGO!!!
krem z pomidorów często u nas gości, bo moja córka i mąż go uwielbiają, najchętniej w towarzystwie kurczaka
OdpowiedzUsuń