Krem z pomidorów

Przepis na krem pomidorowy
Z czym najczęściej jadacie pomidorówkę? Założymy się, że pewnie z makaronem albo ryżem. Dzisiaj pokażemy Wam, że można przyrządzić ją w taki sposób, żeby ryż i makaron zastąpić grzankami.

Przepis na krem z pomidorów


SKŁADNIKI:

- pomidory z puszki 800 g
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- przyprawy (bazylia, majeranek, kminek, pieprz)
- 1 łyżka oleju
- 0,5 l bulionu warzywnego
- śmietanka do zup

Marchewkę i cebulę obieramy, kroimy drobno i podsmażamy w garnku na oleju. Gdy cebula się zarumieni wrzucamy pomidory, rozdrobniony czosnek i zalewamy bulionem. Całość przyprawiamy bazylią, majerankiem, kminkiem i pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Wszystko blendujemy. Krem z pomidorów podajemy, zalewając go 1 łyżeczką śmietany, jemy wraz z wcześniej przygotowanymi grzankami.

Czas przygotowania: 40 minut

SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. krem z pomidorów często u nas gości, bo moja córka i mąż go uwielbiają, najchętniej w towarzystwie kurczaka

    OdpowiedzUsuń

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.