Przekąska z tuńczykiem
Święta, święta i po świętach. Nam za to został przepis na szybką, łatwą w przygotowaniu i przede wszystkim pyszną przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanocnym stole.
Przepis na prostą przekąskę z tuńczykiem
SKŁADNIKI:
- puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym
- 5 jajek
- 3 ogórki konserwowe
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- przyprawy (sól, pieprz)
- świeża bazylia
- 5 wrapów
Ogórki i cebulę kroimy bardzo drobno, czosnek przeciskamy przez praskę, jajka (ugotowane na twardo) przecieramy na tarce i łączymy z tuńczykiem, majonezem i jogurtem naturalnym. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowaną pastą smarujemy nasze wrapy. Na wierzch każdego dajemy kilka listków świeżej bazyli i zwijamy w roladki. Wkładamy je do lodówki (najlepiej na ok 2 godziny) i kroimy przed podaniem.
Czas przygotowania: około 40 min
SMACZNEGO!
uwielbiam tuńczyka w każdej postaci, a jeśli chodzi o wrapy to robię je z serkiem chrzanowym i łososiem :-)
OdpowiedzUsuń