Chrupiący tost na śniadanie z pieczarkami i jajkiem sadzonym

Tost z jajkiem sadzonym
Tosty to zdecydowanie jedna z lepszych propozycji na śniadanie. Można je przygotowywać na różne sposoby: na słodko, słono, w wersji light, czy w wersji na bogato. Dzisiaj oferujemy Wam tą ostatnią opcję. Obiecujemy, że jedna taka kanapka zapełni Wasze głodne brzuchy.


Przepis na chrupiącego tosta z pieczarkami i jajkiem sadzonym


SKŁADNIKI DO TOSTU:

- chleb tostowy
- ser żółty w plasterkach
- 150 g pieczarek
- 2 parówki
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 1 rzepa
- 4 jajka

Zaczynamy od przygotowania pieczarek, które kropimy na plasterki i smażymy na patelni z dodatkiem soli i pieprzu.  Rzepę kroimy na plasterki i solimy. To samo robimy z cebulą i ogórkiem konserwowym. Tosty przypiekamy w tosterze lub w opiekaczu. Parówki gotujemy lub smażymy na patelni, po czym kroimy na pół i jeszcze raz na pół (wzdłuż). Osobno przyrządzamy jajka sadzone. Kiedy wszystko jest gotowe, zaczynamy układać naszą kanapkę. Proponowana przez nas kolejność to: tost, ser żółty, pieczarki, parówka, rzepa, ogórek konserwowy, sos czosnkowy, tost i na koniec jajko sadzone.

SKŁADNIKI SOS CZOSNKOWY:

- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 4 ząbki czosnku
- majeranek

Jogurt łączymy z majonezem, rozgniecionym czosnkiem i majerankiem. Dokładnie mieszamy. Sosem polewamy środek kanapki.

Porcja:  4 sztuki
Czas przygotowania: około 30 minut

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.