Buritto z mięsem mielony
Jeśli nie macie pomysłu na pyszną obiado-kolację w weekend, koniecznie
wypróbujcie nasz przepis na buritto.
Przepis na buritto
SKŁADNIKI:
- 800g mięsa
mielonego wieprzowo-wołowego
- 2 cebule
- 5 mini
papryczek
- puszka
kukurydzy
- puszka
czerwonej fasoli
- 4 ząbki
czosnku
- 6 wrapów
- 3 łyżki
ketchupu
- przyprawy
(oregano, pieprz, sól, suszone pomidory, rozmaryn, ostra papryka)
- 2 łyżki
oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso
smażymy na patelni. Stopniowo dodajemy kolejne składniki: pokrojoną cebulę,
paprykę, czosnek, odsączoną kukurydzę i fasolę. Przyprawiamy i smażymy do
momentu kiedy mięso będzie już gotowe a warzywa miękkie. Pod koniec dodajemy
ketchup i mieszamy. Na środek wrapa nakładamy farsz, zawijamy w sakiewki i układamy na
blasze. Wkładamy do piekarnika, na ok 20 minut w temperaturze 150 stopni. Wyciągamy
kiedy wrapy się zarumienią. Przed podaniem przekrajany na pół.
Czas
przygotowania: około 1 godzina
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.