Buritto z mięsem mielony

Przepis na buritto
Jeśli nie macie pomysłu na pyszną obiado-kolację w weekend, koniecznie wypróbujcie nasz przepis na buritto.

Przepis na buritto


SKŁADNIKI:

- 800g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 2 cebule
- 5 mini papryczek
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 4 ząbki czosnku
- 6 wrapów
- 3 łyżki ketchupu
- przyprawy (oregano, pieprz, sól, suszone pomidory, rozmaryn, ostra papryka)
- 2 łyżki oleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso smażymy na patelni. Stopniowo dodajemy kolejne składniki: pokrojoną cebulę, paprykę, czosnek, odsączoną kukurydzę i fasolę. Przyprawiamy i smażymy do momentu kiedy mięso będzie już gotowe a warzywa miękkie. Pod koniec dodajemy ketchup i mieszamy. Na środek wrapa nakładamy farsz, zawijamy w sakiewki i układamy na blasze. Wkładamy do piekarnika, na ok 20 minut w temperaturze 150 stopni. Wyciągamy kiedy wrapy się zarumienią. Przed podaniem przekrajany na pół.

Czas przygotowania: około 1 godzina

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.