Spaghetti a'la carbonara z dodatkiem bobu i kurek

Spaghetti a'la carbonara z dodatkiem bobu i kurek
Spaghetti a'la  carbonara to takie danie, które można szybko przygotować i mieć obiad na 2 dni. Często gości w naszej kuchni, ale tym razem postanowiliśmy go nieco wzbogacić, dlatego dorzuciliśmy bób i kurki.


Przepis na spaghetti a'la carbonara z dodatkiem bobu i kurek


SKŁADNIKI:

- opakowanie makaronu spaghetti
- 200g boczku
- 200g kurek
- 300g bobu
- 2 cebule
- 3 jajka
- 400g śmietany 18%
- przyprawy (sól, pieprz, majeranek, kminek, ostra papryka)

KROK 1: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy już będzie gotowy, wbijamy do niego 3 jajka dokładnie mieszając 
KROK 2: Bób gotujemy w osolonej wodzie przez około 15-20 minut od momentu wrzenia.
KROK 3: Kurki dusimy na rozgrzanej patelni z masłem, do momentu gdy będę miękkie.
KROK 4: Boczek smażymy na osobnej patelni. Gdy tłuszcz będzie się wytapiał, dorzucamy cebulę.
KROK 4: Do kurek dorzucamy cebulę z boczkiem i przez kilka minut dusimy razem.
KROK 5: Do całości wrzucamy bób, przyprawy i wlewamy śmietanę. Całość gotujemy kilka minut.
KROK 6: Sos łączymy z makaronem i delektujemy się smakiem ;)

Czas przygotowania:  około 1 godz.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.