Spaghetti a'la carbonara z dodatkiem bobu i kurek
Spaghetti a'la carbonara to takie danie, które można szybko
przygotować i mieć obiad na 2 dni. Często gości w naszej kuchni, ale tym razem
postanowiliśmy go nieco wzbogacić, dlatego dorzuciliśmy bób i kurki.
Przepis na spaghetti a'la carbonara z dodatkiem bobu i kurek
SKŁADNIKI:
- opakowanie
makaronu spaghetti
- 200g
boczku
- 200g kurek
- 300g bobu
- 2 cebule
- 3 jajka
- 400g
śmietany 18%
- przyprawy
(sól, pieprz, majeranek, kminek, ostra papryka)
KROK 1: Makaron gotujemy zgodnie z
instrukcją na opakowaniu. Gdy już będzie gotowy, wbijamy do niego 3 jajka
dokładnie mieszając
KROK 2: Bób gotujemy w osolonej wodzie
przez około 15-20 minut od momentu wrzenia.
KROK 3: Kurki dusimy na rozgrzanej
patelni z masłem, do momentu gdy będę miękkie.
KROK 4: Boczek smażymy na osobnej
patelni. Gdy tłuszcz będzie się wytapiał, dorzucamy cebulę.
KROK 4: Do kurek dorzucamy cebulę z
boczkiem i przez kilka minut dusimy razem.
KROK 5: Do całości wrzucamy bób,
przyprawy i wlewamy śmietanę. Całość gotujemy kilka minut.
Czas przygotowania: około 1 godz.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.