Wrapy z mięsem mielony i kurkami
Burgery, kebaby, pizze, tortille… Fastfoody to dania, które z chęcią jadamy,
jednak te przygotowane w domu są o wiele zdrowsze i lepsze. Zgodzicie się?
Nasza dzisiejsza propozycja to wrapy z fajnym dodatkiem jakimi są kurki - w
końcu aktualnie trwa na nie sezon, więc czemu by nie korzystać?
Przepis na wrapy z mięsem mielony i kurkami
SKŁADNIKI:
- 6 wrapów
- 800g mięsa mielonego
- 100g kurek
- 1 duża cukinia
- 3 cebule
- 4 pomidory
- przyprawy (gyros, kimnek, sól, pieprz)
- 1 łyżeczka oleju
KROK 1. Mięso mielone
smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, gdy zacznie się rumienić przyprawiamy
solą, pieprzem, gyrosem i kminkiem.
KROK 2. Kurki dokładnie
myjemy i przekrajamy na pół, podobnie z cukinią tyle, że kroimy ją na
plasterki.
KROK 4. Pomidory kroimy na
plasterki.
KROK 5. Na wrapa (można
podgrzać trochę w piekarniku) rozkładamy kilka plasterków pomidorów, mięso
mielone, cukinię z kurkami, polewamy ketchupem lub ulubionym sosem, zawijamy i
gotowe!
Czas przygotowania: około 40 minut
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.