Omlet z warzywami przygotowany na patelni tytanowej WOLL Diamond
Przepis na omlet w warzywami
SKŁADNIKI:
- 6 jajek
- pół szklanki mleka
- 100g boczku wędzonego
- 1 duża cebula
- pół żółtej papryki
- 1 mozzarella
- kilka pomidorków koktajlowych
- kiełki rzodkiewki
- przyprawy (pieprz, sól)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1. Na początek pokrój w drobną kosteczkę boczek i smaż na rozgrzanej patelni.
KROK 2. Cebulę i paprykę drobno pokrój i dorzuć do boczku. Składniki podsmaż na patelni.
KROK 2. Rozbij 6 jajek, połącz je z mlekiem, solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj najlepiej za pomocą miksera. Tak przygotowaną masą zalej boczek, cebulę oraz paprykę. Smaż pod przykryciem.
KROK 3. Gdy zauważysz, że omlet się ścina wrzuć kilka pomidorków koktajlowych, pokrojoną wcześniej mozzarelle i ponownie przykryj pokrywką.
KROK 4. Omlet zarumieniony? Ściągnij go z patelni i posyp kiełkami.
Czas przygotowania: około 30 minut
Śmiało możemy napisać, że patelnia tytanowa WOLL Diamond 28 cm, kolejny raz świetnie się spisała. Omlet się nie przypalił, nic nie przywarło, a więc wszystko było pyszne! Ponadto patelnia w kilka sekund była czysta i gotowa do przygotowania następnego posiłku.
Patelnie Woll dostępne są na stronie polskiego dystrybutora: www.patelnie-tytanowe.pl.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.