Kurczak w miodzie i pomarańczach

Pomysł na pałki z kurczaka
Kaczka w pomarańczach już była, ale co powiesz na kurczaka w pomarańczach? Jest równie pyszny jednak, żeby się o tym przekonać musisz go wypróbować. 

 

Przepis na kurczaka w miodzie i pomarańczach

 

SKŁADNIKI:

- 1 pomarańcza

- 10 pałek z kurczaka

- 3 ząbki czosnku

- 1 łyżka miodu

- 1 łyżka oleju

- przyprawy (sól, tymianek)

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: Skórkę z pomarańczy myjemy i ścieramy na tarce i łączymy z miodem, olejem i przyprawami.

KROK 2: Do marynaty wrzucamy umyte pałki z kurczaka dokładnie mieszając. Odstawiamy do lodówki na parę godzin. Co jakiś czas mieszając całość.

KROK 3: Do rękawa do pieczenia wkładamy kurczaka, czosnek i pokrojoną w ćwiartki pomarańczę, która została nam z przygotowania marynaty.

KROK 4: Pieczemy w ok 180 stopniach przez 60 minut.

 

Świetnie smakuje zarówno z ziemniakami jak i ryżem.

 

Czas przygotowania: około 1 godzina.

 

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.