Filet z indyka podany z sałatką i pieczonymi ziemniakami
Przepis na fileta z indyka i sałatkę
SKŁADNIKI NA PIECZONEGO FILETA:
- filet z indyka
- 1 cebula
- mozzarella kulka
- rozmaryn
- kminek
- przyprawa gyros
- łyżka musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka oleju
KROK 1: Dokładnie wymyj fileta i zrób na nim kilka nacięć tak by zmieścić do środka cebulę i ser mozzarella
KROK 2: Cebulę i ser pokrój w plastry.
KROK 3: Rozmaryn, kminek, gyros połącz z musztardą oraz olejem i dokładnie wymieszaj.
KROK 4: Na przemian w nacięte otwory włóż cebulę i mozzarellę. Całość dokładnie natrzyj zmieszanymi z musztardą i olejem przyprawiamy.
Piekarnik nagrzej do 200 stopni i piecz fileta przez około 30 – 40 minut.
SKŁADNIKI DO SAŁATKI:
- ¼ kapusty
- ½ cebuli
- 1 łyżka majonezu
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- cząber górski
- sól
Kapustę kroimy w niewielkie paski, cebulę w piórka i łączymy z majonezem, jogurtem naturalnym i przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.
Całość podajemy z zapiekanym ziemniakami. Przepis znajdziesz poniżej:
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.