Stek i kapusta pak choi

Przepis na stek i kapustę pak choi
Kapusta pak choi pierwszy raz gościła w naszej kuchni, ale nieskromnie przyznamy, że wyszła nam pyszna! 
 

Przepis na stek i kapustę pak choi

SKŁADNIKI:

- 300g steku wołowego

- kapusta pak choi - około 6 sztuk

- 3 ząbki czosnku

- 4 papryczki pepperoni

 - 1 łyżka miodu

- 1 łyżka oleju

- 3 łyżki sosu sojowego

- garść łuskanego słonecznika

 

PRZEPIS NA STEK

Tutaj nie będziemy się rozpisywać bo stek został jedynie przez nas oczyszczony, usmażony na rozgrzanym oleju  (6 minut na każdej stronie) i posolony do smaku. Sam w sobie był bardzo smaczny! 

 

PRZEPIS NA KAPUSTĘ PAK CHOI

KROK 1. Czosnek rozgniatamy, papryczki siekamy i razem z sosem sojowym oraz miodem zaczynamy podgrzewać na patelni. 

KROK 2. Kapustę przekrajamy na pół, wrzucamy na patelnię i smażymy. Dodajemy bulionu lub wody i podduszamy do miękkości (później trzeba odparować nadmiar wody).

 

Kapustę i stek podaliśmy z ziemniakami zapiekanymi, na które przepis znajdziesz poniżej:

 

Porcje: 2 sztuki

 

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.