Stek i kapusta pak choi

Kapusta pak choi pierwszy raz
gościła w naszej kuchni, ale nieskromnie przyznamy, że wyszła nam pyszna!
Przepis na stek i kapustę pak choi
SKŁADNIKI:
- 300g steku
wołowego
- kapusta pak choi - około 6 sztuk
- 3 ząbki czosnku
- 4 papryczki pepperoni
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki sosu sojowego
- garść łuskanego słonecznika
PRZEPIS NA STEK
Tutaj nie
będziemy się rozpisywać bo stek został jedynie przez nas oczyszczony, usmażony
na rozgrzanym oleju (6 minut na każdej
stronie) i posolony do smaku. Sam w sobie był bardzo smaczny!
PRZEPIS NA KAPUSTĘ PAK CHOI
KROK 1. Czosnek rozgniatamy, papryczki siekamy i razem z sosem sojowym oraz miodem zaczynamy podgrzewać na patelni.
KROK 2. Kapustę przekrajamy na pół, wrzucamy na patelnię i smażymy. Dodajemy bulionu lub wody i podduszamy do miękkości (później trzeba odparować nadmiar wody).
Kapustę i stek podaliśmy z ziemniakami zapiekanymi, na które przepis znajdziesz poniżej:
Porcje: 2 sztuki
SMACZNEGO!