Przekąska z tuńczykiem

Pasta z tuńczyka
Święta, święta i po świętach. Nam za to został przepis na szybką, łatwą w przygotowaniu i przede wszystkim pyszną przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanocnym stole.


Przepis na prostą przekąskę z tuńczykiem 


SKŁADNIKI:

- puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym 
- 5 jajek
- 3 ogórki konserwowe 
- 1 cebula 
- 1 ząbek czosnku 
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- przyprawy (sól, pieprz)
- świeża bazylia
- 5 wrapów 

Ogórki i cebulę kroimy bardzo drobno, czosnek przeciskamy przez praskę, jajka (ugotowane na twardo) przecieramy na tarce i łączymy z tuńczykiem, majonezem i jogurtem naturalnym. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowaną pastą smarujemy nasze wrapy. Na wierzch każdego dajemy kilka listków świeżej bazyli i zwijamy w roladki. Wkładamy je do lodówki (najlepiej na ok 2 godziny) i kroimy przed podaniem. 

Czas przygotowania: około 40 min

SMACZNEGO! 

1 komentarz:

  1. uwielbiam tuńczyka w każdej postaci, a jeśli chodzi o wrapy to robię je z serkiem chrzanowym i łososiem :-)

    OdpowiedzUsuń

Zostawiając komentarz na blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Obsługiwane przez usługę Blogger.